Logga in


Grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa

Grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa, 4 personer

 

20 st argentinska rödräkor

 

4-6 finhackade vitlöksklyftor, finhackad

1 dl finhackad persilja

1 lime, saft och rivet skal

1 dl olivolja

2 msk japansk soja

1 msk risvinäger

1 finhackad röd chili

salt

 

Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina. Gör marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål. Rör ner vitlöken, chilin och persiljan, samt skal och saft från limen. Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in dem i kylen i minst en timme. Grilla hastigt 2-3 min på varje sida, lägg upp på ett fat och ringla över resterna av marinaden. karibisk salsa: 5 dl fint tärnad färsk ananas 5 dl fint tärnad slanggurka, urkärnad 3 msk rårörsocker 4-5 msk finhackad färsk mynta 2 lime, saft och rivet skal 2 röd chili, finhackade 8 cl brun rom Blanda ner allt utom chili och rom i en skål, ställ in i kylen fram till servering. Fördela salsan i 4 små skålar och avsluta med att hälla 2 cl rom i varje skål, toppa med chilin och en kvist mynta. servera med ett gott bröd som du rostar på grillen.

 

Smaklig måltid!

 

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

^ Upp ^