Ugnsbakad koljarygg provencal
Ugnsbakad koljarygg provencal, 4 personer
600 g koljarygg
salt och nymald svartpeppar
4-5 tomater, gärna olika sorter
Vinegrätt:
5 msk god olivolja
1 citron, strimlat skal och saft
2 fint hackade vitlöksklyftor
1 krm strösocker
1 liten ask ansjovisfiléer
2 msk kapris
1 liten finhackad rödlök
2 msk finhackad bladpersilja
Värm ugnen till 150 grader. Smörj en eldfast form med lite olivolja, salta och peppra i botten på formen, lägg sedan på koljaryggen, skuren i 4 portionsbitar. Skär tomaterna i skivor och placera o runt fiskbitarna, lägg även på kapris, rödlök och ansjovisfiléer, salta och peppra. Blanda dressingen,(mixa INTE) och häll den över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-25 min, tills den fått en innertemperatur av 52 grader. Servera med smörade haricots verts, kokt potatis och en god grönsallad.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering