Logga in


Ugnsbakad koljarygg provencal

Ugnsbakad koljarygg provencal, 4 personer

 

600 g koljarygg

salt och nymald svartpeppar

4-5 tomater, gärna olika sorter

 

Vinegrätt:

5 msk god olivolja

1 citron, strimlat skal och saft

2 fint hackade vitlöksklyftor

1 krm strösocker

1 liten ask ansjovisfiléer

2 msk kapris

1 liten finhackad rödlök

2 msk finhackad bladpersilja

 

Värm ugnen till 150 grader. Smörj en eldfast form med lite olivolja, salta och peppra i botten på formen, lägg sedan på koljaryggen, skuren i 4 portionsbitar. Skär tomaterna i skivor och placera o runt fiskbitarna, lägg även på kapris, rödlök och ansjovisfiléer, salta och peppra. Blanda dressingen,(mixa INTE) och häll den över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-25 min, tills den fått en innertemperatur av 52 grader. Servera med smörade haricots verts, kokt potatis och en god grönsallad.

 

Smaklig måltid!

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

^ Upp ^