Logga in


Tempurainbakad torskrygg med hemgjord ponzusås

Tempurainbakad torskrygg med hemgjord ponzusås 

 

600 g tempurainbakad torskfilé

Rapsolja till stekning + salt

Stek fisken i rapsolja, några minuter på var sida, alt fritera den på hög värme i några minuter.

 

Blanda ihop ponzusåsen:

1 dl japansk soja

2 msk finriven ingefära

1 msk vitvinsvinäger

1/4 pressad apelsin

1/2 pressad lime

1 tsk råsocker

1 skivad grön chili (+1 till garnering)

 

Krispiga grönsaker:

200 g grönkål, riven i bitar

1 knippa vårlök, fint skivad

1 rödlök, fint skivad

1 morot, strimlad

1/2 slanggurka, strimlad

1 kruka finklippt koriander

1 tsk sesamolja

1 msk vita sesamfrön 

1 skivad röd chili till garnering

 

Stek snabbt grönkålen och hälften av vårlöken i sesamoljan, lägg upp på 4 tallrikar. Blanda resterande grönsaker med koriandern och lite av ponzusåsen, lägg detta på grönkålen, lägg sedan den stekta fisken överst, toppa med lite koriander, ponzusåsen, sesamfrön och den skivade chilin.

 

Smaklig måltid

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

^ Upp ^