Tandoorispett med kardemummaris
Tandoorispett med kardemummaris, rödlök, yoghurt och lime, 4 pers
8 tandoori kycklingspett från Hemdeli.se
tillbehör: lime, rödlöksringar, naturell matyoghurt
Kardemummaris:
2 dl Basmatiris+4 dl vatten
1 msk kardemummakapslar, stötta i mortel
0,5 dl sultanrussin
0,5 dl skalade pistagenötter
0,5 tsk spiskummin
2 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen, när det är klart så vänd försiktigt ner kardemummakapslarna, russinen, pistagenötterna, spiskummin och olivolja . Smaka av med salt och peppar
Grilla spetten på grillen några minuter på varje sida, eller värm dem i ugnen på 150 grader i 15-20 minuter. Servera med det goda riset, lime, rödlök i tunna skivor och naturell matyoghurt.
Smaklig måltid!