Logga in


Smörstekt Kungsflundra med rostad blomkål

Smörstekt Kungsflundra med rostad blomkål, citron och bladpersilja,

4 personer

 

600-700 g Kungsflundrafilé från Hemdeli.se

1 blomkålshuvud

2 citroner

en halv knippa bladpersilja

50 g smör

havssalt och svartpeppar

 

Skölj blomkålen, dela i små, små buketter. Stek i smör, salta och peppra och låt dem få lite färg. Pressa över saften av en citron och sätt sedan in dem ca 10 min i ugnen på 175 grader. Stek under tiden kungsflundran i rikligt med smör, salta och peppra, ta ut blomkålen och klipp ner bladpersiljan, rör om. Servera sedan blomkålen tillsammans med den smörstekta fisken.

 

Smaklig måltid!

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

 

^ Upp ^