Logga in


Marinerad torskrygg

Marinerad torskrygg med en ”raw” sallad på polkabetor, morötter och rädisor,

4 personer

 

Finaste torsk med en krispig sallad på polkabetor,  lika god som vacker!

 

4 bitar torskrygg (ca 600-700 g) från Hemdeli.se

havssalt och svartpeppar

 

Marinad:

1 citron, saften av denna

1 msk olivolja

1 msk finhackad koriander

1 msk finhackad gräslök

 

Till salladen:

4 små polkabetor, skalade och tunt skivade på mandolin

2 morötter, skalade och fint skivade på mandolin

6 rädisor, sköljda och fint skivade på mandolin

0,5 liten rödlök, fint skivad

1 tsk gula senapsfrön

1 citron, saften av denna

2 msk olivolja

1 msk finhackad koriander

1 msk finhackad gräslök

1 msk finhackad timjan

havssalt och peppar

 

Till servering, gärna lite aioli, men den kan lika gärna uteslutas.

 

Salta och peppra torsken, lägg den i en skål och häll över marinaden. Blanda runt och gnid in marinaden. Låt stå vid sidan.

 

Lägg i en annan skål betor, morötter, rädisor, lök och resten av ingredienserna, blanda och låt stå.

 

Hetta upp en non-stick panna

till medelvärme. Lägg i fisken, stek ca 2-3 min på var sida, beroende på hur tjocka bitarna är. Servera fisken toppad med salladen och eventuellt lite aioli.

 

Smaklig måltid!

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

^ Upp ^