Laxfile med rödbetssås och grönärtsröra
Laxfilé med rödbetssås och grönärtsröra, 4 personer
4 bitar ( ca 800g) laxfilé från Hemdeli.se
1 msk rapsolja
”Szechuanpepper, chili salt and ginger”- krydda från World of spice
Lägg laxen med skinnsidan nedåt, pensla med oljan, krydda med Szechuanpepper, chili salt and ginger.
Grilla i folieform på indirekt grillning med locket på tills köttet är fast, alt sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 25 min, beroende på hur tjock biten är.
Serveras med grön ärtröra, rödbetssås, sparris, sugarsnaps och lime
Grön ärtröra
1 ask små fina gröna ärtor, 200 g
100 g fetaost
0,5 dl olivolja
1 knippa grön mynta
0,5 dl rostade solrosfrön
Havssalt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i en foodprocessor, eller mixer och mixa.
Serveras kall.
Rödbetssås
1 knippa färska rödbetor
3 dl vispgrädde
0,5 pressad citron
Havssalt och svartpeppar
Skala rödbetorna och dela dem i bitar, Koka dem i grädden på låg temperatur
1 ca 30 min tills de är mjuka, kör i foodprocessor eller mixer, smaka av med havssalt, svartpeppar och citronsaft. Såsen är mild och god och gifter sig fint med laxen! Serveras varm.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering