Logga in


Laxfile med rödbetssås och grönärtsröra

Laxfilé med rödbetssås och grönärtsröra, 4 personer

 

4 bitar ( ca 800g) laxfilé från Hemdeli.se

1 msk rapsolja

”Szechuanpepper, chili salt and ginger”- krydda från World of spice

 

Lägg laxen med skinnsidan nedåt, pensla med oljan, krydda med Szechuanpepper, chili salt and ginger.

Grilla i folieform på indirekt grillning med locket på tills köttet är fast, alt sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 25 min, beroende på hur tjock biten är.

 

Serveras med grön ärtröra, rödbetssås, sparris, sugarsnaps och lime

 

Grön ärtröra

1 ask små fina gröna ärtor, 200 g

100 g fetaost

0,5 dl olivolja

1 knippa grön mynta

0,5 dl rostade solrosfrön

Havssalt och svartpeppar

 

Lägg alla ingredienser i en foodprocessor, eller mixer och mixa.

Serveras kall.

 

Rödbetssås

1 knippa färska rödbetor

3 dl vispgrädde

0,5 pressad citron

Havssalt och svartpeppar

 

Skala rödbetorna och dela dem i bitar, Koka dem i grädden på låg temperatur

1 ca 30 min tills de är mjuka, kör i foodprocessor eller mixer, smaka av med havssalt, svartpeppar och citronsaft.  Såsen är mild och god och gifter sig fint med laxen! Serveras varm.

 

Smaklig måltid!

 

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

^ Upp ^