Logga in


Vitlöksmarinerade pilgrimsmusslor med rostad blomkål

Vitlöksmarinerade pilgrimsmusslor med rostad blomkål och svartkål,

samt en sötpotatisaioli, 4 pers

 

 

12-16  pilgrimsmusslor

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

 

1 litet blomkålshuvud

några blad svartkål eller grönkål (kan utelutas)

1 msk olivolja + 1 msk smör

havssalt och svartpeppar

 

Sötpotatisaioli:

1 stor sötpotatis, eller 2 mindre

0,5 dl pressad citron

1 msk riven ingefära

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 dl olivolja

havssalt och svartpeppar

 

Börja med att marinera pilgrimsmusslorna i vitlöken och oljan. Ställ kallt

Gör sedan sötpotatisaiolin. Skala sötpotatisen och dela den i tärningar. Koka 4-5 min med lite salt. Häll av.  Blanda med resten av ingredienserna i en mixer och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.

Dela sedan blomkålen i små buketter, och riv svartkålen i strimlor.  Fräs i oljan  och smöret, och rör runt, Salta och peppra. Blomkålen blir härligt nötig, och svartkålen krispig och god.

Halstra pilgrimsmusslorna i het grillpanna eller stekpanna ca 40-50 sekunder på varje sida. Servera med den goda kålen och sötpotatisaiolin!

 

Smaklig måltid!

 

Pilgrimsmusslor 1kg

^ Upp ^