Logga in


Tonfisksteak med mojo rojo och sötpotatisaioli

Tonfisksteak med mojorojo och sötpotatisaioli, ägg , lime, tomater och sallad,

4 personer

 

600-700 g tonfisksteaks från Hemdeli.se

”fina fisken”-krydda

havssalt

 

4 ägg

4 tomater

2 lime

1 ask salladsskott

 

Mojorojo:

2 grillade paprikafiléer från burk (eller hemgrillade)

1 tomat, delad i bitar

2 msk vitvinsvinäger

1 krm paprikapulver

0,5 tsk tabasco

100 g skalad, skållad mandel

2 vitlöksklyftor

0,5 dl hackad bladpersilja

0,5 dl olivolja

salt och peppar

 

Sötpotatisaioli:

1 stor sötpotatis, eller 2 små

0,5 dl pressad citron

1 msk färsk riven ingefära

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 dl olivolja

salt och peppar

 

Börja med såserna. Blanda alla ingredienserna utom oljan till mojorojon i en mixer. Häll långsamt ner oljan efter hand.  Häll upp i en skål.

 

Skala sötpotatisen. Dela i tärningar och koka i 4-5 min i en kastrull med vatten och lite salt. Häll av. Blanda potatisen med resten av ingredienserna i en mixer, mixa och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.

 

Koka äggen i 7 min. kyl ner och skala, dela äggen på 2. Skölj tomaterna och dela dem. Skölj salladen. Skölj och dela limen. Fördela ut detta på 4 tallrikar.

 

Stek eller grilla tonfisksteaken snabbt, beroende på hur pass rå du vill ha den. krydda med Fina fisken kryddan och salt. Dela tonfisken i snygga bitar och lägg upp med grönsakerna och ägget. Servera med såserna.

 

Smaklig måltid!

 

Tonfisk 2,5kg

^ Upp ^