Logga in


Svärdfisksteak med krispig sallad

Marinerad svärdfisksteak med krispig sallad, blodgrape, sugarsnaps , salladslök och himmelsk sås, 4 pers

 

600-700 g svärdfisksteak från Hemdeli.se

 

Lag till fisken:

8 dl vatten

0,5dl äppelcidervinäger

1 bit ingefära (som en tumme)

1 msk salt

1 msk socker

 

Marinad till fisken:

1 tsk  mald koriander

2 msk pressad lime

2 tsk flytande honung

1 msk rapsolja

1 tsk grön tabasco

 

 

Sallad:

2  blodgrape (obs att skalet skall användas i såsen nedan!)

1 hg sugarsnaps

Blandad krispig sallad i säsong

1 knippa salladslök

rosépeppar

 

Himmelsk sås:

2 dl creme fraiche

Rivet skal från blodgrapen

2 msk  flytande honung

2 tsk grön tabasco

2 krm salt

 

 

Börja med att  dela fisken i tärningar, ca 2x2 cm. blanda ingredienserna till lagen.  Koka upp den, dra den sedan av värmen, tillsätt 1 dl kallt vatten. Lägg ner fisken och låt den dra i lagen i 3-4 min. Tag upp fisken och lägg i en skål.

 

Blanda marinaden och häll över fisken. Rör försiktigt om. Ställ kallt.

 

Gör såsen. Tvätta grapefrukten noga och riv sedan det tunna yttersta skalet. Värm honungen i en liten kastrull och blanda ner grapeskalet, låt puttra ett par minuter. Rör ner blandningen i creme fraichen, och tillsätt tabascon och saltet.

 

Skär noga av skalet från grapefrukten. Filea grapefrukten, dvs skär ut klyftorna runt om så att du inte får med mellanväggarna. Snoppa och finstrimla sugarsnapsen. Förväll dem ytterst snabbt i kokande vatten, häll av och kyl ner med kallt vatten. Skölj och finstrimla salladslöken och salladen.

 

Arrangera salladen, fisken, grapefrukten, salladslöken och sugarsnapsen fint på en tallrik. Toppa med såsen och strö rosépeppar på!

 

Smaklig måltid!

 

Svärdfisk 2,5kg

^ Upp ^