Logga in


Gösfile meuniere

Gösfilé meuniére med kapris och vinbräserade endiver, 4 pers

 

600 g gösfilé med skinn från Hemdeli.se
Salt och nymalen svartpeppar
En stor klick smör

 

Sås meuniére:
50 g smör
0,5 dl finhackad persilja
3 msk kapris 1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal

 

Vinbräserade endiver:
4-6 endiver, beroende på storlek
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1,5 dl vitt vin

 

Börja med endiverna. Skölj och dela endiverna i  två delar.  Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs den i rikligt med smör. Lägg ner endiverna i pannan och stek i en minut så att de får lite färg.  Salta och peppra, häll över vinet och vattnet och låt bräsera i ca 15 min på låg värme under lock.

 

Gör sedan såsen. Smält smöret och låt det brynas lite, häll i kaprisen och citronsaften.

 

Stek sedan gösen på båda sidor i rikligt med smör, salta och peppra.  Häll den goda såsen över fisken, toppa med finhackad bladpersilja och det rivna citronskalet,  servera med  de vindoftande endiverna.

 

Smaklig måltid!

 

 

Gösfilé 2,5kg

^ Upp ^